6 maj 2023
15:00

Eskilstuna Hjärtats IK

Ett tryggt försvar grundlade en stabil seger

Inledningen var böljande men försvaret höll tätt. Janne visade vägen.10 minuter in kom Tobbe i en av sin många rusher på högerkanten och hittade en fristående Jonte i straffområdet som dunkade in ledningsmålet.
Eskilstuna hjärtat var inte ofarliga och hade strax efter ett friläge men anfallaren sköt i burgaveln. Simon slår sedan en hörna som ger Emil chansen att utöka men skottet satt klockrent i ribban. Resten av halvleken var det ställningskrig och 1-0 stod sig, tack vare hårt arbete av många, men framför allt Ali på mitten och en lugnande Viktor i målet.
Vi kommer ut med mycket kraft i andra och man börjar ana att Eskilstuna kommer att mattas av. Jonte springer sig fri men skjuter tätt utanför.
Gabbe slår efter en kvart en hörna som droppar ner nästan på mällinjen och Jonte kan låra in bollen, 2-0. Fem minuter senare är det dags igen. Emil slår en smörmacka till Gabbe som kan sikta och serva en fristående Simon, 3-0.
En halvtimme in i andra halvlek är det uppenbart att motståndarna har brist både på ork och avbytare och vi får många chanser, som vi sumpar. Det sista som händer är att Gabbe fångar en felpassning från Eskilstuna och placerar behärskat in slutresultatet, 4-0.